Spring naar content

Kober
& Pageking

Kober kinderopvang is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie in de regio West-Brabant. Met ruim 200 locaties in de regio zijn ze altijd dichtbij. Dicht bij kinderen. Dicht bij school. En altijd dicht bij huis.

Challenge

Hoe creëer je online het ‘in de buurt’-gevoel bij alle 200 locaties? Hoe zorg je dat de dichtstbijzijnde locatie het snelst gevonden wordt? En hoe richt je dit alles op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier in?

Kober is een grote speler in de markt. In hun zoektocht naar een partner met een frisse blik op digital is de keuze gevallen op Pageking. Niet onlogisch: een gepassioneerd team om snel mee te kunnen schakelen, op een benaderbare manier. Precies wat Kober zelf ook is. We delen proactief ideeën aan en nemen altijd de telefoon op bij technische issues. Zo maken we samen met minimale middelen maximale impact voor alle Kober-locaties. Maar we durven ook kritisch te zijn.

 

Rebranding

Een website rendeert het beste op een sterk merkfundament. Tijdens het strategietraject werd duidelijk dat het merkverhaal nog niet krachtig genoeg was om deze stap te maken. Daarom zijn we door Kober aan onze partner Maan gekoppeld om het merkverhaal op te frissen.

Het verhaal van Kober werd opgefrist, wat enorm bijdraagt aan de inrichting en overtuiging van de website. Op visueel vlak, maar ook in navigatie en content. Zo bleek onder andere dat ouders niet de pedagogische expertise, maar juist het gevoel bij en de praktische voordelen van een locatie belangrijk vinden.

Nieuwe website

In de nieuwe website staan de papa’s en mama’s centraal. Vanuit het branding-traject en data-analyses weten we waar zij op zoeken, wat zij belangrijk vinden in een kinderopvang en hoe ze uiteindelijk hun keuzes maken.

Op de oude website had iedere locatie een eigen pagina. Veel ouders starten hun zoektocht naar een kinderopvang op Google, dus de vindbaarheid per pagina mag niet verloren gaan. We hebben alle oude pagina’s met zorg gemigreerd naar de nieuwe omgeving, zodat ze zoveel mogelijk dezelfde posities in Google behouden.

Wat begon met een nieuwe website, is uitgegroeid tot opgefriste merkbeleving op alle fronten. Online én offline.

Kober kinderopvang

Doorontwikkeling

Wat begon met een nieuwe website, is uitgegroeid tot opgefriste merkbeleving op alle fronten. Online én offline. Samen met Maan is het vernieuwde Kober tot leven gekomen op locaties, met drukwerk én in arbeidsmarktcommunicatie: om nieuwe collega’s aan te trekken hebben we ook een Werken bij-website en -campagne opgezet.

Iedere 3 maanden houden we samen een inspiratiesessie, om de roadmap te vullen met nieuwe ideeën. Ondertussen weet Kober ook onze technische support goed te vinden. En dat is maar goed ook, want zo blijft de online propositie continu in verbetering..

Kings & Queens on the job

Daan van den Eeden

Wouter Roozeboom

Damiën van Gageldonk

Rick Bruijs

Laten we
kennismaken.

We bekijken graag samen jouw online kansen om het maximale uit jouw merk te halen. Een koffietje? Even sparren? Waarom is de wereld rond? We zijn gek op jouw mailtjes, telefoontjes of DM's!